• Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 14, etaj 3, Iași, Romania
  • +40-746.936.969
  • [email protected]
In Activități,Agendă,Articole Pro Vita,Departamentul Pro Vita,Noutăți Pro Vita

25 martie – Ziua femeii și a mamei

Sărbătoarea Bunei Vestiri este un eveniment important atât pentru Biserică, cât și pentru Departamentul Pro Vita al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

În primul rând, pentru că este un  eveniment istorico – religios care arată că  embrionul, produsul de concepție, celula (sau orice alt nume am folosi) este om din prima secundă a concepției. Mântuitorul Hristos nu s-a întrupat abia la 4,  8 sau 28 de săptămâni de sarcină, ci a luat trup omenesc din prima secundă a Bunei Vestiri. A fost om și persoană deplină de îndată ce Arhangelul i-a vestit Fecioarei mântuirea lumii.

În al doilea rând, pentru că este o zi în care trebuie să celebrăm mama, femeia în general, având în vedere faptul că Maica Domnului reprezintă modelul ideal de mamă și de femeie. Cum activitatea noastră are în prim plan lucru cu mămicile însărcinate, considerăm că este necesar să scoatem în evidență această zi și să o dediăm tuturor femeilor și tuturor mamelor.

Doamnelor, sperăm că în ziua de 25 martie vă veți întâlni cu voluntarii noștri pe străzile Iașului și veți primi un mic dar cu ocazia acestei frumoase sărbători! (vom reveni cu poze)

La mulți ani!

„Modelul prin excelență de mamă este cel al Fecioarei Maria, în brațele căreia își găsesc alinare toți cei întristați și împovărați. În ea se descoperă pentru fiecare femeie chipul original al feminității și afecțiunii materne.”