• Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 14, etaj 3, Iași, Romania
  • +40-746.936.969
  • [email protected]
In Activități,Articole Pro Vita,Buletin Pro Vita,Centrul Praesidio,Departamentul Pro Vita,Noutăți Pro Vita

Adio senzație de neajutorare!

Îmi amintesc și acum de o fostă colegă de liceu, Alexandra, care se lăsase de studii în ultimul an pentru că un suflețel nou-venit pe lume deja îi completa și direcționa sensul vieții.

Ale, cum îmi plăcea să îi spun, era schimbată acum… în bine!

Radia de fericire, zâmbetul îi devenise mult mai copilăresc decât era deja, iar casa i se mutase în parcurile de joacă, unde, împreună cu fetița ei,  făcea ca fiecare zi să fie de neuitat.

Vedeam însă, uneori, pe chipul ei o urmă palidă de tristețe. De obicei se întâmpla în clipa în care o întrebam de tatăl fetiței. Un adolescent de doar 19 ani întrunea acest statut de părinte. Puștiul o părăsise la aflarea veștii că este însărcinată. Colac peste pupăză, nici familia ei nu fusese de acord cu sarcina, trăgând talerul balanței în jos, în direcția propunerii unui avort.

Însă Dumnezeu există și își face simțită prezența exact în situațiile de neputință. De data aceasta, Dumnezeu i-a trimis în cale Alexandrei o profesoară, simplă și modestă la o primă vedere, însă care a ajutat-o considerabil. I-a spus de Centrul Praesidio, un loc în care sunt ajutate femeile însărcinate aflate în dificultate. În lipsa susținerii din partea familiei, oamenii de acolo au fost adevărați eroi. Au ajutat-o cu orice, numai să nu avorteze: cu psihologi, cu ajutor material, cu analize, cu banuți. Cu orice, astfel încât ea să nu se simtă singură.

Poate mai sunt și alte fete care trec prin astfel de situații și cred că cei de la Pro Vita Iași le-ar putea ajuta.

P.S.: Alexandra însăși ajută acum și alte fete care au nevoie de cineva să le spună cât de frumos e un copil și ce păcat ar fi să-l piardă.

Sursă foto


Advertorial realizat de Diana Iancu, studentă la Comunicare și Relații Publice - UAIC, în cadrul programului de   practică desfășurat la Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor.