• Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 14, etaj 3, Iași, Romania
  • +40-746.936.969
  • [email protected]
In Activități,Agendă,Articole Pro Vita,Buletin Pro Vita,Departamentul Pro Vita,Noutăți Pro Vita

Cam ce gândește un copil de 12 saptămâni

„E întuneric!

Parcă aud zgomote, de undeva… de afară. Țipete? E prea mult zgomot.

Aha! E glasul ei. Cred că dintr-o mie l-aș recunoaște. Dincolo de orice, aș putea să îi simt prezența și în cel mai aglomerat loc. E firea ei care mă cuprinde; aud bătăile inimii pe care nu i le mai pot număra deoarece bat cam repede. Simt că e neliniștiă, dar oare de ce?

Aud cum lumea îi spune iar și iar: Dă-l afară!; Ai să treci și peste asta!; Nu e mare fleac!cum adică fleac? Nu sunt eu mare, dar sigur nu sunt un fleac! În primul rând, ce e ăla un fleac? Sunt și eu un om. Nu prea văd, dar aud foarte bine și simt foarte multe lucruri. De multe ori, când simt că ea se uită la mine și pune mâna să mă caute, parcă mă gâdilă undeva pe la burtică sau la piept, nu îmi dau întotdeauna seama. E fain însă că avem și noi momentele noastre.

Dar, pentru că se vorbește despre mine ca și cum aș fi un fleac, aș vrea totuși să îi spun și eu ceva ei:

Sunt parte din tine. Nimeni nu are dreptul să îți zică ce să faci, mai ales să iei o decizie așa de dureroasă ca și cum ai fi în locul Lui. Sunt drepturi și drepturi, dar acest drept de a-ți vedea fața este doar al meu. Al meu singur, pentru că El  mi-a zis mie <<mai înainte de a ieși din pântecele maicii tale te-am sfințit!>>. Nu cred că acum îți dai seama ce importantă vei fi datorită legăturii care deja există între noi. În cuibul rotit de ape al lumii, doar zgomotul liniștii tale mă bucură. Dă-o mai tare și fă ce în firea ta de mamă s-ar decide de la sine, fără prea multă gândire și influență. Voi fi un pui care mă voi hrăni precum acele vietăți care nu adună, nici nu seceră, iar El le dă pentru că este Bun. Îți dai seama că deja ai totul pentru mine, poate doar decizia de a mă avea îți aparține, dar pentru că vrei tu să crezi așa.

Dă liniștea mai tare și limpezește apele.

Te văd deja cu bucuria că ai învins, mai ales că ai învins în fața lui Dumnezeu, nu a celor care fac mult zgomot.