• Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 14, etaj 3, Iași, Romania
  • +40-746.936.969
  • [email protected]
In Activități,Agendă,Articole Pro Vita,Buletin Pro Vita,Departamentul Pro Vita,Noutăți Pro Vita,Prevenție și Informare

cum a fost la Piatra Neamț

Am rămas restanțieri. Am fost vineri și sâmbătă la Tânarul din Petrodava și promisesem că revenim cu impresii.

Pentru noi a fost super. În primul rând, pentru că am fost întreaga echipă acolo și asta a contat mult pentru noi.

În al doilea rând, pentru că au fost aproape 500 de tineri, ceea ce a creat o atmosferă super. Imaginați-vă Sala Polivalentă din Piatra Neamț plină de jocuri, cântări, sesiuni sportive, discuții.

Legat de discuții ne-a mai plăcut un lucru: faptul că tema a fost pur pro vita – Căsătoria – taină a iubirii. Părintele Dragoș a lucrat cu tineri între 19 – 21 ani, Raluca a avut o grupă de 16 – 17 ani, Sorina de 14 – 15 ani, Cosmin de 17 – 18 ani și Ionuț, cea mai mare grupa, de 20+ ani.

Practic am discutat cu tinerii despre diferența dintre concubinaj și căsătorie, despre cât și cum să aștepte tinerii, despre cum să-și planifice viața, despre cum să nu se teamă de căsătorie etc.

Ne-au plăcut și cum s-au organizat cei de la ATOR Piatra Neamț. Au avut mici surprize pentru participanți, deplasările dintre obiectivele incluse în program au fost bine puse la punct, spațiile de discuții bine plasate, conferința centrală foarte motivantă (datorită părintelui Sandu Olivian, pe care îl felicităm și îl iubim).

E foarte fain că tinerii se întâlnesc și vorbesc pe subiecte concrete care îi privesc în mod direct. Fain este și faptul că se leagă prietenii și, pe alocuri, povești de dragoste. Credem cu tot sufletul că pentru doi tineri căsătoria este cel mai frumos lucru care li se poate întâmpla, de aceea merită tot efortul, tot timpul așteptat pentru a realiza o comuniune curată și cu fundamente solide. De asta ne-a și plăcut la Piatra pentru că a fost o întâlnire după sufletul nostru.

Bineînțeles că deplasarea a fost mai frumoasă și datorită micilor escapade la Mac-ul din Piatra Neamț și plimbării cu Telegondola (poza de sus este de pe Muntele Cozla).