• Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 14, etaj 3, Iași, Romania
  • +40-746.936.969
  • [email protected]
In Activități,Agendă,Articole Pro Vita,Buletin Pro Vita,Departamentul Pro Vita,Noutăți Pro Vita,Noutăți Rețea Pro Vita,Prevenție și Informare

părintele Dragoș și campania De Ce?

Părintele Dragoș, coordonatorul Centrului de Prevenție și Informare (care are ca proiect principal Campania De ce?) se află astăzi, unde?, la Piatra Neamț. Poate părea cam dubios că în ultima perioadă ne tot cam învârtim prin Piatra. E totuși o conincidență, dar mărturisim că ne și place aici, că-s oameni faini.

Pr. Dragoș împreună cu Pr. Radu și Cosmin au făcut o mică excursie sub muntele Cozla pentru a discuta despre cum se poate implementa Campania De ce? în unitățile de învățământ din ISJ Neamț. De aceea la întâlnire au participat domnul Inspector Școlar General Adjunct Milea Ioan, domnul Inspector Școlar specialitatea Religie Giosan Mihai,  părintele protopop Valentin Tofan și responsabilii pro vita pe Piatra Neamț părintele Zaharia Ștefan și domnul Nicolae Burăș.

În județul Iași campania a mers foarte bine în ultimii trei ani: am vorbit cu peste 5000 de elevi despre diferența dintre realitate și iluzie, sexualitate, BTS-uri și avort (consecințele firești ale unei înțelegeri nefirești a sexualității).

Și tinerii din județul Neamț au nevoie de un astfel de dialog. De ce? (că tot suntem la Campania cu acest nume): pentru că modul în care percepi realitatea și reușești să o distingi de iluzii te ajută să iei deciziile corecte care te pot feri de bătăi de cap deturnări de la planurile pe care oricine și le face (carieră, familie, educație etc.).

Pe scurt, tinerii trebuie să înțeleagă că autocontrolul este o valoare care nu trebuie să rămână doar în teorie, ci să fie și practicată, nu pentru că cineva îți spune așa, ci pentru că este singura metoda contracpetivă (dacă putem spune așa) eficientă.

Revenim cu vești. Pentru câteva poze, mergeți pe facebook.

Vă pupăm.