• Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 14, etaj 3, Iași, Romania
  • +40-746.936.969
  • [email protected]

„De ce?”

Unul din obiectivele principale ale Departamentului Pro Vita al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei este informarea tinerilor și prevenirea marilor probleme legate de domeniul nostru de activitate. Este vorba în primul rând de avort și de bolile cu transmitere sexuală. Pentru a oferi informații cu privire la aceste probleme am creat Campania ”De ce?”.

La invitația oricărui profesor, voluntarii noștri sunt pregătiți să discute și să dezbată cu tinerii o serie de probleme, în cadrul mai multor întâlniri, stabilite de comun acord. Conținutul acestor întâlniri sunt structurate pe trei module:

1) Realitate și iluzie (minim 1h). În această întâlnire încercăm să ne împrietenim cu elevii discutând pe marginea întrebărilor ”Cum putem distinge iluzia de realitate?” și ”În ce fel suntem influențați de cei din jur?”, mai ales atunci când vine vorba de sexualitate. De asemenea, discutăm despre anumite boli cu transmitere sexuală și despre consecințele nefaste care pot apărea atunci când sexualitatea este prost înțeleasă.
2) Sex / Sexualitate (minim 1h). Acest modul are scopul de a discuta despre consecințele nefaste care pot apărea atunci când sexualitatea este prost înțeleasă. Sursa acestor probleme stă și într-o sexualitate exacerbată, intens promovată în societatea de astăzi prin diferite mijloace. Pe parcursul acestei întâlniri tratăm subiecte precum: ce înseamnă cu adevărat iubirea, ce rost are căsătoria, ce înseamnă cu adevărat conceptul de ”protecție”, ce poți face dacă ai ”călcat strâmb”, dar vrei să schimbi ceva.

3) 40 de săptămâni (minim 1h). În ultima întâlnire discutăm despre ce se petrece pe parcursul sarcinii, ce înseamnă cu adevărat avortul, când începe viața (mărturii științifice), ce soluții pozitive se pot găsi în cazul sarcinilor nedorite, ce spun femeile care au trecut prin experiența avortului.

Dacă doriți să aduceți Campania ”De ce?” în școala sau liceul în care profesați, dacă doriți să susțineți acest proiect sau daca doriți pur și simplu să aflați mai multe informații, vă punem la dispoziție galeria foto „De ce?” și datele noastre de contact:

Dragoș Bălinișteanu
Tel: +40-753.427.368
E-mail: [email protected]
Adresă: Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 14, etajul 3, Iași (deasupra Librăriei Doxologia)
Facebook: www.facebook.com/ProVitaIasi