• Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 14, etaj 3, Iași, Romania
  • +40-746.936.969
  • [email protected]

Prevenție și Informare

Ce este campania „De ce?”

Unul din obiectivele principale ale Departamentului Pro Vita al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei este informarea tinerilor și prevenirea marilor probleme legate de domeniul nostru de activitate. Este vorba în primul rând de avort și de bolile cu transmitere sexuală. Pentru a oferi informații cu privire la aceste probleme am creat Campania ”De ce?”.

În anul 2013 a fost semnat un protocol de colaborare între Mitropolia Moldovei și Bucovinei și Inspectoratul Școlar Județean Iași, prin care ambele părți acceptă și permit implementarea acestei campanii. În anul 2014 am reuși să semnăm astfel de parteneriate și cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț și Inspectoratul Școlar Județean Botoșani.

Cum procedăm?

La invitația oricărui profesor, voluntarii noștri sunt pregătiți să discute și să dezbată cu tinerii o serie de probleme, în cadrul mai multor întâlniri, stabilite de comun acord. Conținutul acestor întâlniri sunt structurate pe trei module:

În această întâlnire încercăm să ne împrietenim cu elevii discutând pe marginea întrebărilor ”Cum putem distinge iluzia de realitate?” și ”În ce fel suntem influențați de cei din jur?”, mai ales atunci când vine vorba de sexualitate. De asemenea, discutăm despre anumite boli cu transmitere sexuală și despre consecințele nefaste care pot apărea atunci când sexualitatea este prost înțeleasă.
Acest modul are scopul de a discuta despre consecințele nefaste care pot apărea atunci când sexualitatea este prost înțeleasă. Sursa acestor probleme stă și într-o sexualitate exacerbată, intens promovată în societatea de astăzi prin diferite mijloace. Pe parcursul acestei întâlniri tratăm subiecte precum: ce înseamnă cu adevărat iubirea, ce rost are căsătoria, ce înseamnă cu adevărat conceptul de ”protecție”, ce poți face dacă ai ”călcat strâmb”, dar vrei să schimbi ceva.
În ultima întâlnire discutăm despre ce se petrece pe parcursul sarcinii, ce înseamnă cu adevărat avortul, când începe viața (mărturii științifice), ce soluții pozitive se pot găsi în cazul sarcinilor nedorite, ce spun femeile care au trecut prin experiența avortului.

Obiectivul nostru principal este ca tinerii să fie informați și să înțeleagă că atunci când iau o decizie, trebuie să o ia în deplină cunoștință de cauză.

Modulele de prezentare reunesc mai multe mijloace de transmitere a mesajelor: prezentări power-point, materiale video și audio, imagini, sesiuni de discuție și reflecție, exerciții de imaginație, prezentare de materiale didactice.

Aceste module pot avea și o continuare prin faptul că putem aduce în fața elevilor invitați speciali (tineri cu experiență, preoți, medici, psihologi ș.a.) care să aprofundeze subiectele dezbătute.

Dacă doriți să aduceți Campania ”De ce?” în școala sau liceul în care profesați, dacă doriți să susțineți acest proiect sau dacă doriți pur și simplu să aflați mai multe informații, vă punem la dispoziție datele noastre de contact:

Dragoș Bălinișteanu
Tel: +40-753.427.368
E-mail: [email protected]
Adresă: Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 14, etajul 3, Iași (deasupra Librăriei Doxologia)
Facebook: www.facebook.com/ProVitaIasi

Puteți susține Campania „De ce?” prin implicarea activă în prezentarea modulelor sau puteți face donații în contul nostru:
Mitropolia Moldovei și Bucovinei – Departament Pro Vita
CIF: 5334656
Cod IBAN: RO08CECEIS1030RON1014342
CEC Bank, sucursala Iași

Logo_CPI

Dragoș Bălinișteanu

Referent - Centrul de Prevenț...