• Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 14, etaj 3, Iași, Romania
 • +40-746.936.969
 • [email protected]

Luna pentru Viață

Programul evenimentelor organizate la Iași cu ocazia Lunii pentru Viață 2016 este următorul: 


În perioada 16-29 februarie:

 • Concurs de eseuri adresat liceenilor, cu tema Viaţa în familie;
 • Premierea va avea loc pe data de 16 martie, pe site-ul www.provitaiasi.ro;

Duminică, 6 martie:

 • O zi în oraş cu mamele din Programul de solidaritate pentru familia cu mulţi copii – „Sfântul Stelian”
  • Prin acest mini-eveniment, 10 mame din familiile numeroase înscrise în Programul „Sfântul Stelian“ vor petrece o zi plină de activităţi specifice doamnelor în compania altor 10 mame din Iaşi, ca semn de preţuire şi mulţumire pentru faptul că au avut curaj şi au născut mulţi copii.

Vineri, 11 martie, Colegiul Sfântul Nicolae – sala de lectură, ora 17.00:

 • Workshop pe tema babywearingului „De ce e sănătos să-mi port copilul?” (Invitat: Cătălina Brînză)
 • Evenimentul este adresat tuturor persoanelor (femei şi bărbaţi) care sunt sau vor deveni părinţi şi doresc să înveţe cum să îşi poarte copilaşul într-un mod ergonomic şi sănătos.
 • Participarea este liberă, dar pe bază de înscriere la adresa de e-mail [email protected]

 


Vineri, 25 martie, Buna Vestire:

 • Ziua mamei şi a femeii creştine
  • Voluntarii Departamentului Pro Vita vor răspândi flori şi mesaje motivaţionale dedicate tuturor femeilor pe care le vor întâlni, amintind acestora că cel mai frumos şi preţios dar al lui Dumnezeu pentru femeie este maternitatea;
  • Micile cadouri vor fi dăruite în trei zone din Iaşi: bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, Parcul Expoziţiei Copou, Parcul Voievozilor – cartier Alexandru cel Bun.

Marşul pentru viaţă în principalele oraşe ale Arhiepiscopiei Iaşilor

Marşul pentru viaţă va avea loc sâmbătă, 26 martie, şi în alte oraşe din aria canonică a Arhiepiscopiei Iaşilor: în Paşcani, începând cu ora 14:00 (pornind de la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu”); în Hârlău, începând cu ora 15:00 (pornind de la Protopopiatul Hârlău); în Târgu Neamţ, începând cu ora 13:00 (pornind de la Liceul „Vasile Conta”); în Piatra Neamţ, de la ora 13:00 (pornind de la Biserica „Sfântul Spiridon”); în Botoşani, de la ora 12:00 (pornind de la Biserica „Buna Vestire”); în Săveni, de la ora 13:00 (pornind de la Protopopiatul Săveni); în Darabani, de la ora 14:00 (pornind de la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”).


Evenimente organizate cu prilejul Lunii pentru viaţă

În luna martie, în toate protopopiatele din cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor vor avea loc evenimente organizate pentru a marca Luna pentru viaţă.

Din program, amintim:

În Protopopiatul 1 Iaşi : la Parohia Hermeziu (Pr. paroh Dan Zgăvârdici) va avea loc miercuri, 9 martie 2016, de la ora 9:00, conferinţa cu tema: „Copilul cu handicap – blestem sau binecuvântare?”, iar la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”(Pr. paroh Ovidiu Ciobotaru) va avea loc luni, 7 martie 2016, de la ora 18:00, conferinţa cu tema: „Femeia şi locul ei în societate şi în biserică”, dar şi vizionarea filmului „Locuri în inimă” (regia Robert Benton).

În Protopopiatul 3 Iaşi se va organiza o expoziţie tematică cu lucrări ale copiilor din parohiile protoieriei.

În Protopopiatul Paşcani ziua mamei creştine va fi celebrată în Secţia Pediatrie şi Nou-născuţi a Spitalului Municipal Paşcani, cu activităţi tematice şi prin implicarea unor elevi de la Liceul „Miron Costin” din Paşcani şi a unor voluntari ai bisericii spitalului.

În Protopopiatul Piatra Neamţ: la Parohia Conţeşti va avea loc marţi, 8 martie 2016, seminarul „Pentru viaţă, pentru femeie!” în Şcoala Girov (grup ţintă: cadre didactice), iar în perioada 16-23 martie 2016 se va desfăşura concursul de eseuri „Orice viaţă este un dar!” la Colegiul de Informatică Piatra Neamţ (grup ţintă: 350 de elevi).

În Protopopiatul Ceahlău: la Parohia Borca va avea loc conferinţa cu tema „Familia românească azi”.


Marșul pentru viață este un eveniment anual, inițiat cu 40 de ani în urmă în SUA, care se organizează în tot mai multe state din Europa și America. El este dedicat valorizării și protejării vieții copiilor și sprijinirii familiei.

Evenimentul este organizat împreună cu Asociația Studenți pentru Viață – București.