• Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 14, etaj 3, Iași, Romania
  • +40-746.936.969
  • [email protected]
In Activități,Agendă,Articole Pro Vita,Buletin Pro Vita,Centrul Praesidio,Departamentul Pro Vita,Noutăți Pro Vita

Un ajutor disponibil oricând

Atunci când am ajuns la facultate, nu mă gândeam că o să întâlnesc fel și fel de situații care mă vor solicita în mai multe direcții. Am întâlnit o mulțime de oameni noi, fiecare având caractere și personalități diferite, am legat prietenii strânse și am ieșit din zona mea de confort. M-am mutat în cămin și ca orice boboc eram pregătită pentru situații noi și pentru cât mai multă comunicare.

Aici am întâlnit un caz special și o persoană deosebită ce mi-a demonstrat că viața trebuie prețuită mereu. Una dintre colegele din cămin, venită din Botoșani, purta în pântecele ei o nouă viață, o viață ce avea să îi schimbe viitorul. Părăsită de partenerul de viață și de părinți, fata era destul de dezamăgită și se juca cu gândul de a avorta pruncul ce tocmai creștea în burtica ei.

Momentul de destresare a venit atunci când un cadru didactic a îndrumat-o spre Centrul Praesidio pentru femei însărcinate aflate în dificultate.

Din acel moment fata a început să vadă viața cu alți ochi și acest lucru îl puteam observa din atitudinea ei optimistă și deschisă. Ea a văzut că este sprijinită de oameni calzi și primitori și că nu este singură pe lume. Cei de la Pro Vita Iași i-au oferit, în primul rând consiliere și apoi au stabilit împreună un plan ce avea să îi salveze și să îi îmbunătățească viața pruncului.

O mână întinsă la nevoie înseamnă mult mai mult decât ne imaginăm.

Advertorial realizat de Mădălina Talpău, studentă la Comunicare și Relații Publice-UAIC, în cadrul
programului de practică desfășurat la Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al    
Arhiepiscopiei Iașilor.